Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2008

Σπάνιο live υλικό από τους Clash


Συλλεκτικό dvd με σπάνιο υλικό των Clash πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 15 Απριλίου στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Πιο συγκεκριμένα, το dvd, θα ονομάζεται The Clash Live: Revolution Rock και θα περιλαμβάνει 22 live εμφανίσεις της θρυλικής μπάντας καθώς και δύο συνεντεύξεις τους. Η συναυλίες είναι από το 1977 ως το 1983 ενώ παραγωγός της συλλογής είναι ο Don Letts, πολύχρονος συνεργάτης του συγκροτήματος.
Να σημειώσουμε πως ακόμα είναι άγνωστο το πότε θα κυκλοφορήσει και στις ευρωπαϊκές αγορές, αν και λογικά δεν θ΄ αργήσει.


Οι Def Leppard στην Ελλάδα



Ένα από τα πλέον πετυχημένα hard rock συγκροτήματα των 80s μας επισκέπτεται για πρώτη φορά. Ο λόγος για τους Def Leppard που την 1η Ιουλίου θα βρεθεί στο Στάδιο Γ. Καραϊσκάκης.


Επίσημη ανακοίνωση και περισσότερες λεπτομέρειες δεν υπάρχουν ακόμα αλλά η ημερομηνία του live έχει κατοχυρωθεί ήδη στο επίσημο site του βρετανικού συγκροτήματος.


Πολλά λόγια για τους Def Leppard δεν χρειάζονται αφού μιλάμε για μία από τα πλέον διάσημες Heavy Metal μπάντες που ξεπήδησαν στην Μ. Βρετανία στα τέλη της δεκαετίας του ΄70. Χαρακτηριστικό τους ο …μονόχειρας drummer τους, Rick Allen.

Έρχονται οι Kiss


Άλλη μία μεγάλη συναυλία προστέθηκε στο πρόγραμμα του 2008. Η Didi Music ανακοίνωσε πως την Κυριακή 18 Μαΐου οι Kiss θα βρίσκονται στο Terra Vibe, στο πλαίσιο της KISS Alive/35 TOUR 2008.

Οι KISS ανακοίνωσαν την KISS Alive/35 Tour 2008 Ευρωπαϊκή περιοδεία τους η οποία θα περάσει από δεκαεπτά χώρες, ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ κάνοντας στάσεις σε μερικά από τα μεγαλύτερα καλοκαιρινά φεστιβάλ, ενώ για πρώτη φορά θα παίξουν στην Αθήνα στο Terra Vibe Park και σε Μόσχα, Αγία Πετρούπολη και Βερόνα. Αυτή θα είναι η πρώτη περιοδεία της μπάντας στην Ευρώπη μετά την sold-out Psycho Circus Tour το 1999.

Το Θέατρο των ονείρων.


Οι Dream Theater είναι ένα progressive metal συγκρότημα, το οποίο φτιάχτηκε το 1985 στο Berklee College of Music από τρεις μαθητές. Μέσα στα είκοσι δύο χρόνια από την ίδρυσή τους, έχουν γίνει ένα από τα πιο εμπορικώς επιτυχημένα συγκροτήματα από την εποχή που το progressive rock βρισκόταν στο ζενίθ του, τη δεκατία του '70, παρά το γεγονός ότι ήταν σχετικά άγνωστο στους κύκλους και της mainstream ροκ μουσικής. Τα δύο άλμπουμ τους που έχουν πουλήσει περισσότερο είναι το Images And Words το οποίο κυκλοφόρησε το 1992 και έγινε χρυσό, ενώ θεωρείται μια από τις σημαντικότερες progressive metal κυκλοφορίες και το Awake το οποίο κυκλοφόρησε το 1994. Το πρώτο έφτασε το νούμερο #61 στη λίστα Billboard 200 και το δεύτερο το νούμερο #32. Οι Dream Theater έχουν πουλήσει πάνω από δύο εκατομμύρια άλμπουμ στην Αμερική και πάνω από έξι εκατομμύρια άλμπουμ και DVD's παγκοσμίως.



Tokio...What?




Tokio Hotel, ένα συγκρότημα που μας έχει απασχολήσει πολύ τώρα τελευταία. Η ποπ/ροκ μπάντα από την Γερμανία γνωρίζει πολύ μεγάλη επιτυχία για μια μπάντα που απαρτίζεται από τόσο νέους καλλιτέχνες, μην ξεχνάμε ότι εχουν ήδη κυκλοφορήσει το Schrei (2005) το Zimmer 483 (2006) και τελος με το Scream στο οποίο υπάρχουν όλες οι μεγαλες τους επιτυχιες στα αγγλικά, αφού μεχρι τότε όλα τους τα τραγούδια ήταν στα γερμανικά.Όλοι στην Γερμανία μιλούν για το δεύτερο πιο διασημο γερμανικό συγκρότημα μετά τους Scorpions (θα ήταν πολύ μεγάλη ύβρις αν τους έβαζαν και πανω απο αυτούς). Κατα την γνώμη μου η κατάταξη αυτή ήταν υπερβολικά επιπόλαιη επειδή οπως βλέπουμε η επιτυχία τους ειναι παροδική, εμφανίζονται στο προσκήνιο και εξαφανίζονται σε χρόνο μηδέν...Η νεανική μπάντα θέλει ακόμα πολύ καιρό για να εδραιωθεί όπως πρέπει, μέχρι τότε έχουμε αρκετό καιρο για να τους κρίνουμε καλύτερα και αυτοί να μας αποδείξουν ότι πραγματικά αξιζουν και μπορουν να σταθούν στις δυσκολίες των περιστάσεων...πάντως το ότι έχουν ταλέντο δεν μπορεί να το αφισβητήσει κανείς!


Στοιχεία για τους Tokio Hotel

Members
Bill Kaulitz
Tom Kaulitz
Georg Listing
Gustav Schäfer


Νέο δίσκος για τους Long Blondes




Μετά το πολύ καλό ντεμπούτο τους, Someone To Drive You Home, οι Long Blondes επιστρέφουν με την 2η δισκογραφική τους δουλειά και θα μας το παρουσιάσουν τον Απρίλιο. Παραγωγός είναι ένας από τους κορυφαίους dj της Μεγάλης Βρετανίας, ο Erol Alkan.Ο τίτλος του album θα είναι Couples και η ακριβής του ημερομηνία κυκλοφορίας του θα είναι η 7η του Απρίλη. Λίγες μέρες πριν και συγκεκριμένα στις 24 Μαρτίου θα βγει στα ράφια των δισκοπωλείων το πρώτο single με τίτλο, Guilt.Τους Long Blondes είχαμε την ευκαιρία να τους απολαύσουμε το καλοκαίρι στο πλαίσιο του Gagarin Open Air Festival, παρέα με τους Kaiser Chiefs. Η Kate Jackson και η παρέα της άφησαν άριστες εντυπώσεις και σίγουρα αυτός είναι ένας λόγος παραπάνω να περιμένουμε μ΄ ενδιαφέρον το νέο τους album.Όσο για τον παραγωγό τους, τον τουρκικής καταγωγής, Erol Alkan το γεγονός ότι ανακηρύχτηκε από το έγκυρο περιοδικό Mixmag ο κορυφαίος dj του 2006 αυτό τα λέει όλα. Στο παρελθόν έχει συνεργαστεί και με τους Klaxons ένω έχει κάνει remix σε δεκάδες τραγούδια γνωστών

Αφιέρωμα Φεβρουαρίου:Punk


Το πανκ είναι μουσικό είδος που ξεκίνησε τη δεκαετία του '60 και έγινε γνωστό στα τέλη της δεκαετίας του '70. Οι ρίζες του βρίσκονται στο garage rock αλλά και σε συγκροτήματα όπως οι MC5, Stooges, Ramones και New York Dolls, γύρω στα μέσα της δεκαετίας του '70 όμως έγινε δημοφιλές στην Αγγλία από συγκροτήματα όπως οι Sex Pistols, οι Clash, οι Crass κ.α. σαν μουσική του λευκού απορριπτόμενου νεολαίου και μέρος ενός κινήματος πολιτικής και κοινωνικής καταγγελίας και αμφισβήτησης του κατεστημένου.Παίζεται συνήθως με κιθάρα, μπάσσο & ντραμς, σπάνια και πλήκτρα ή άλλα όργανα, και οργισμένα φωνητικά. Προέρχεται από το ροκ, ειδικότερα το garage rock και είναι μουσική απλή, με έμφαση στις απλές ρυθμικές δομές (τυπικά 4/4 και δομή chorus-verse), την ταχύτητα και την ενέργεια, με στίχους που συνήθως θίγουν κοινωνικά, πολιτικά ή προσωπικά θέματα, συχνά οργισμένοι ή χλευαστικοί.Παίζεται συνήθως με κιθάρα, μπάσσο & ντραμς, σπάνια και πλήκτρα ή άλλα όργανα, και οργισμένα φωνητικά. Προέρχεται από το ροκ, ειδικότερα το garage rock και είναι μουσική απλή, με έμφαση στις απλές ρυθμικές δομές (τυπικά 4/4 και δομή chorus-verse), την ταχύτητα και την ενέργεια, με στίχους που συνήθως θίγουν κοινωνικά, πολιτικά ή προσωπικά θέματα, συχνά οργισμένοι ή χλευαστικοί.Η ελληνική πανκ ροκ σκηνή ήταν μικρή αλλά δραστήρια στην Αθήνα του '80. Μπάντες όπως οι Αδιέξοδο, οι Γενιά του χάους, οι Stress, οι Panx Romana, οι Ex-humans και άλλοι είχαν δημιουργήσει ένα πυρήνα από φιλικά προσκείμενες μπάντες και δίναν συναυλίες μαζί, στις ίδιες τοποθεσίες. Όπως και αλλού, το πανκ υιοθετήθηκε σαν υποκουλτούρα και τρόπος ζωής από διαφορετικά άτομα και ομάδες, το κοινό στοιχείο όμως ήταν η νεανική οργή και ο χλευασμός του κατεστημένου οικοδομήματος, αλλά και το πάθος για ελευθερία, η αντίθεση στις προκαταλήψεις, το ρατσισμό και τον εθνικισμό.