Πέμπτη 10 Απριλίου 2008

sinenteuksi mide....

Γνωρίζουμε ότι για πολύ καιρό απουσίαζες στην Aμερική, ποιος ήταν ο λόγος;
Οι λόγοι είναι δύο, σημαντικοί λόγοι. Ο ένας είναι ότι πήγα για να δω την οικογένειά μου γιατί όλοι λείπουν στην Αμερική, να δω και την αδερφή μου γιατί έγινα θείος και παράλληλα έκανα ένα μεταπτυχιακό σε κάτι που είχα ξεκινήσει εδώ στην Ελλάδα για πανεπιστήμιο, τουριστικά επαγγέλματα κτλ… Πήγα στην Καλιφόρνια, στο L.A.το τελείωσα, έγινα θείος και πήρα την οικογένειά μου και γύρισα. Δεν είχαν όλα καλό αποτέλεσμα τα οικογενειακά αλλά πέρασα καλά.

Το νέο σου cd πότε κυκλοφορεί; Ποιος είναι στις παραγωγές;
Καταρχάς, η μουσική παραγωγή είναι του Διονύση, ο οποίος έχει αναλάβει αυτή τη στιγμή πολλούς και γνωστούς από μεγάλες εταιρείες καλλιτέχνες και όχι μόνο από τη rap σκηνή αλλά και γενικότερα. Από ‘κει και πέρα έχω και παραγωγές του Diveno. Θα υπάρχουν και παραγωγές από τον C-Jay. Ο καινούριος δίσκος τελικά γράφεται εδώ, στα studio του C-Jay. Βγαίνει από την Minos, ήταν να βγει εδώ και καιρό. Υπολογίζουμε να βγει τέλη Απριλίου-αρχές Μαίου αλλιώς θα βγει single και θ’ ακολουθήσει μετά το cd.

Πως προέκυψε να γράφεις εδώ στα studio του C-Jay;
Μέσα από την Minos μας έκαναν το κονέ και μας είπαν να συναντηθούμε να γράψουμε. Έτσι συναντηθήκαμε, τα βρήκαμε και συνεχίζουμε αυτό που ‘χαμε αφήσει στη μέση.

Πως ξεκίνησε το όλο beef με τον Phyro Sun;
Δεν ασχολούμαι καθόλου μ’ αυτά…

Ακούστηκε ότι πολλές παραγωγές που υπήρχαν στο «Στίχοι σαν Φωτιά» ήταν του Ταραξία αλλά δεν αναφέρθηκε καθόλου το όνομά του.
Καμία! Ούτε μία. Βλέπεις τι γράφει το cd μέσα; Το cd μέσα γράφει παραγωγές Μηδενιστή που είναι και πολλές και ένας άλλος που είναι ο L.O.T.S. Του Ταραξία δεν είναι καμία. Ποτέ καμία.

Έχεις ξεχωρίσει κανέναν από την ελληνική underground σκηνή;
Εντάξει, έχει πολλούς καλούς, Βπεις. Οι Βπεις γαμάνε, έχουν skills και στίχο, είναι και καλά παλικάρια. Και άλλο πολλοί γαμάνε αλλά νομίζω πως αυτούς έχω ξεχωρίσει. Και στ΄αρχίδια μου τη έχουν πει στο παρελθόν, αυτούς έχω ξεχωρίση.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου ξένος mc αυτή τη στιγμή;
Πάντα ήταν ο DMX για μένα. Τώρα έτσι που έχουν αλλάξει λίγο τα δεδομένα , δε ξέρω αλλά νομίζω ότι αυτός είναι αν και ακούγεται ότι να ΄ναι. Θα πω όμως DMX.

Τι κατάσταση επικρατούσε στο τελευταίο σου live; Τι περιμένεις αυτή τη φορά;
Επικρατούσε… πανικός! Και σ’ αυτό τώρα πιο πολύ… πανικός! Εντάξει, το καλό ήταν ότι κόψαμε πάρα πολλά εισιτήρια. Ο κόσμος ήταν καyλωμένος, τα έσπαγε και αυτό είναι που μας δίνει εμάς την καύλα να τα σπάσουμε δηλαδή όλα έχουν μια αλυσιδωτή επίδραση. Άμα ο κόσμος κοιμάται από κάτω όπως γίνεται στη Θεσσαλονίκη πχ που ναι μεν ο κόσμος έρχεται 1000-1500 άτομα αλλά κάθονται και σε κοιτάνε, βαριέσαι. Ενώ αν είσαι εδώ πέρα και τους βλέπεις να πηδάνε ο ένας πάνω στον άλλο και να γουστάρουνε όσο να ‘ναι κι εσύ ανεβαίνεις.

Ποια η γνώμη σου για το “Family” σαν mc’s περισσότερο…
Δεν είναι mc’s ρε, κανένας τους. Τι είναι mc’s; Όλοι ‘Β κατηγορίας, έχει κατέβει κάτω.

Όλοι τους; Οι TNS, Ominus πχ;
Να σου πω την αλήθεια ο Ominus είναι καλός μουσικά, γράφει το παιδί. Και ο TNS. Ο TNSFamily πόσα χρόνια το κάνουν; 17; Έχεις δει καμία εξέλιξη; Κάνουν 17 χρόνια rap έχεις δει να εξελίσσονται; Γιατί εγώ ακούω το rap είναι σκύλος. Δεν ξέρω ακόμα για τα δισκογραφικά του γιατί δεν έχει βγάλει δισκογραφική δουλειά, αλλά είναι αλητόπαιδο. Τον ξέρω από παλιά. Είναι οκ. Εκεί μέσα αυτή τη στιγμή ζουν τη φάση τους, άκου τώρα δηλαδή ΝΕΒΜΑ κτλ… Το θέμα είναι ότι, θα μείνω στα μεγάλα κεφάλια αυτής της φάσης. Οι άλλοι είναι κομπάρσοι. Αυτοί λοιπόν που την ελέγχουν τη φάση του τους και είναι σαν να συλλαβίζουν. Είναι όπως έγραφα εγώ στα 13. Θα σου πω τι γίνεται. Εξελίχτηκαν τα πάντα γύρω απ’ αυτούς, εκτός απ’ αυτούς. Αυτό που σου λέω είσαι σημαντικό, δηλαδή έχουν εξελιχτεί τα πάντα γύρω τους, όλο το περιτύλιγμα το ‘χουνε, την ουσία όμως όχι. Η μουσική τους εξελίχτηκε από τον Παπαθανασίου. Η διαφήμιση γι’ αυτούς ανέβηκε στα media. Τα τραγούδια τους μουσικά και τεχνικά είναι και γαμώ. Τα rap τους…, δεν υπάρχει flow, δεν υπάρχει στίχος, απλά να βγάλουν ομοιοκαταληξία. Δεν υπάρχει τίποτα.

Πως βλέπεις το μέλλον της ελληνικής σκηνής; Το μέλλον των Ζωντανών Νεκρών;
Κοίταξε, η αλήθεια είναι πέρα από την ελληνική σκηνή, στην παγκόσμια γενικότερα έχει αλλάξει. Να σου πω την αλήθεια είχα δυσκολευτεί να προσαρμοστώ σ’ αυτή την αλλαγή. Δηλαδή δεν μπορούσα πλέον να βρω ξένο cd που να μου αρέσει και οι καινούριες παραγωγές , τι είναι αυτά… Γάμησέ τα. Εγώ δεν μπορούσα να το συνηθίσω. Έχει σκάσει αυτή η νέα σχολή που μας μπέρδεψε. Όμως τι να κάνουμε, από ‘δω και πέρα αυτό είναι. Εγώ είμαι υπέρ της εξέλιξης, δεν είμαι κομπλεξικός.
Το μέλλον των Ζωντανών Νεκρών δεν το ξέρει κανείς… Θα θέλαμε να κάνουμε πολλά πράγματα αλλά ο καθένας είναι στο κόσμο του. Είναι ο μόνος λόγος. Δεν είναι όπως όταν ήμασταν μικροί και κάναμε μόνο rap τώρα ο καθένας έχει τη ζωή του, ο άλλος έχει μαγαζιά στην Κύπρο, ο άλλος είναι στο ταττουατζίδικο, ο άλλος κάνει αυτό, ο άλλος κάνει εκείνο, ο άλλος είναι Θεσσαλονίκη. Είμαστε απλωμένοι παντού και είναι πακέτο.

Είχες γράψει μια ρίμα στο στίχοι σαν φωτιά που έλεγε «Μουνιά που είστε λαϊκά γυρνώ τη πλάτη μου…» αλλά εμφανίστηκες μαζί με τον Νίνο στα βραβεία mad…
Καταρχάς ο Νίνο δεν είναι μουνί(γέλια).Το δεύτερο είναι ότι, επειδή το διάβασα και τις προάλλες κάπου, δεν έχουν κατανοήσει σωστά αυτό το στίχο. Όταν λέω «Μουνιά που είστε λαϊκά γυρνώ τη πλάτη μου» δεν εννοώ τους λαϊκούς τραγουδιστές αλλά τα λαϊκά μουνιά, τα σκυλιά, που κυκλοφορούν έξω και γουστάρουν στο RnB παρτάκι και φοράνε το καπελάκι αλλιώς. Εγώ δεν έχω πρόβλημα σε συμμετοχές και σε και σε… Ποτέ δεν θα έχω. Θα πρέπει γενικότερα οι Έλληνες να βγάλουν τις παρωπίδες γιατί αν καταλάβουν αυτό που ακούνε, από εκεί που προέρχεται το rap. Στο εξωτερικό από πάντα υπήρχαν συμμετοχές και από pop τραγουδιστές, από heavy metal τραγουδιστές. Δηλαδή εδώ γιατί να μην το κάνουμε; Ξαφνικά επειδή εγώ έκανα με τον Νίνο έγινα φλώρος; Δεν μπορεί να γίνει αυτό. Εγώ έκανα το rap μου αυτός έκανε τη δική του δουλειά, δεν βγήκα να τραγουδήσω στίχους του Νίνο. Αλλά αυτό να το κολλήσεις αλλού, δεν θα πω όμως ονόματα. Θα μου πεις, γιατί γυρίσατε και είπατε για τη Βίσση και τον άλλο το βλάκα; Μα δεν το ‘χουμε πει ποτέ. Εμείς δεν γυρίσαμε ποτέ να πούμε και δεν ξέρω πως έχει βγει αυτή η βρώμα. Βγήκαμε εμείς ποτέ να πούμε καμιά μαλακία που έγραψε με τη Βίσση; Γιατί όλοι γυρνάνε και λένε «γιατί εσείς είπατε για τη Βίσση ενώ εσείς πήγατε…»; Δεν είπαμε ποτέ για τη Βίσση. Εγώ αν έλεγα για τη Βίσση κάτι θα έλεγα μαλακία που έγραψε αυτή με τον άλλο. Όχι αυτός που έγραψε μ’ αυτήν.

Τέλος, πως βλέπεις τη σκηνή από το ’97 μέχρι και σήμερα, 2008 πλέον. Υπάρχουν ευχάριστα ή δυσάρεστα στοιχεία κατά τη γνώμη σου;
Μηδενιστής: Δεν νομίζω να υπάρχει κάτι κατά για να σου πω την αλήθεια απ’ όλες τις απόψεις. Νομίζω ότι το rap όλο και πιο πολύ εξαπλώνεται. Όσο να ‘ναι έχει ωριμάσει και έχει μπει και σε clubs και σε μαγαζιά. Οι δισκογραφικές δείχνουν πιο πολύ ενδιαφέρον, πιο πολλά λεφτά στις παραγωγές κτλ. Όλα καλά. Υπάρχει και πιο πολύ ανταγωνισμός πλέον, δεν είναι όπως παλιά που υπήρχαν πέντε συγκροτήματα και δεν υπήρχε σκηνή. Τώρα υπάρχουν 105 και μπορείς να πεις ότι υπάρχει hip-hop στην Ελλάδα.

BigFiasco.gr

BigFiasco.gr Screenshot

Label Profile

H BIG FIASCO δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2006 από τον Κωστή Κατσακιώρη «under the influence of Don”, έναν ανήσυχο μουσικό παραγωγό και δημοσιογράφο που ένοιωσε ότι στη ζωή του αυτό που έχει περισσότερο ανάγκη είναι να μην σταματήσει να δημιουργεί, να μην σταματήσει να αγωνίζεται, να μην σταματήσει να ονειρεύεται…

Big Fiasco

Στο δρόμο του βρέθηκε μια από τις «ιστορικές» -παρά το νεαρό της ηλικίας του – μορφές της ελληνικής χιπ χοπ σκηνής, ο Υποχθόνιος και …η συνέχεια στα ράφια των δισκοπωλείων!

Τα όνειρα του Κωστή, αρχικά κατάλαβαν και κατόπιν στήριξαν σημαντικά πρόσωπα της ελληνικής δισκογραφίας και απ’ ότι φαίνεται είχαν δίκιο!

Η πρώτη δουλειά ένα cd-single με τίτλο "Κάνε Ντου", μάλλον έκανε το λόγο πράξη κι έφτασε στο Νο3 των επίσημων καταλόγων επιτυχιών, ενώ και οι επόμενες έγιναν Τοπ 10 επιτυχίες και ακούγονται στα ραδιόφωνα όλης της χώρας, σε κλαμπ, σε ανοιχτά αυτοκίνητα και φαίνεται πως αυτή είναι μόνο η αρχή!

Η Big Fiasco παίζει έξυπνα με τον τίτλο της.

Αυτοσαρκάζεται να δείξει έτσι την εμπιστοσύνη που δείχνει στις επιλογές της, στους καλλιτέχνες της και στο όραμα της…

Διατηρώντας το χιούμορ της κινείται με απόλυτη ακρίβεια στις κινήσεις της, φτιάχνει εξαιρετικά packaging στα cd, σέβεται τον καταναλωτή-φαν του καλλιτέχνη και προσπαθεί να του δίνει το υψηλότερο μουσικά και αισθητικά αποτέλεσμα.

Οι τρεις πρώτες κυκλοφορίες κινήθηκαν στον ευρύτερο χώρο του χιπ χοπ.

2 σινγκλς, του Υποχθόνιου με τίτλο: «Κάνε Ντου», του Κάτα(χθόνιου) «Το καλύτερο Deal» κι ένα άλμπουμ, του Μιχαλάρα «Έλα να κάνουμε έρωτα».

4η κυκλοφορία αυτή του Εισβολέα ή και πιο απλά Λιάκου για τους πραγματικά πολλούς φίλους και φανς του μοναδικού ήχου του! Με τίτλο «Χαλαρουίτα» τον Ιούλιο του 2007 ο «Εισβο» παρέδωσε το απόλυτο καλοκαιρινό χιτ, αλλά και όχι μόνο!

Oι φίλοι του Isvo SoundLaB -και είναι πολλοί- σύντομα θα έχουν και την ολοκληρωμένη πλήρη δουλειά του Εισβολέα στα χέρια τους!

Για τη συνέχεια οι κυκλοφορίες:

  • ΚΩΣΤΑΣ “LAVA” ΜΟΛΤΣΙΔΗΣ vs. ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΟΥ: Δεν Πιστεύω» cd-single, που μπορεί ο Lava να μην το πίστευε, αλλά έφτασε στο Νο2 των charts κάνοντας μία εντυπωσιακή είσοδο στο χώρο της δισκογραφίας με το νέο του label
  • ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΤΣΟΥΚΗΣ, Ιδρυτής και παραγωγός των πρωτοπόρων και θρυλικών FF.C.): "Έπεται Συνέχεια", η πρώτη προσωπική δουλειά του Σκηνοθέτη
  • TWINZ: «Σαρανταπέντε λεπτά» (45') ένα άλμπουμ, φάσμα ήχων που θα συγκινήσει τους φίλους του "εναλλακτικού" ήχου με κάποιες συμμετοχές...έκπληξη!
  • ΜΕΓΑΣ: Το άλμπουμ του ευαίσθητου αυτού δημιουργού δείχνει να προξενεί μια ιδιαίτερη προσμονή στους φίλους του style του Μέγα. Το "Δια Χειρός" και η "Επικίνδυνη Ποίηση" ενός ράππερ που ήρθε να "θερίσει μικρόφωνα σαν τον ανθών τον μίσχο". Με αγωνία όλοι μας περιμένουμε το λυρικό αποτέλεσμα!

Η Big Fiasco έχοντας στόχο να κυκλοφορήσει και άλλους νέους ή και πιο γνωστούς καλλιτέχνες, θα κινηθεί στην electronica και στον alternative ήχο.

Πρώτη δουλειά στο ”Big Fiasco Alternative” οι Μετάληρα! Μια μπάντα που πρόλαβε να γίνει διαδικτυακός θρύλος προτού κυκλοφορήσει τη πρώτη της δουλειά με τίτλο:

«Χέστηκε στο τάλιρο» (Ιούλιος 2007). Μια δουλειά που συζητιέται και θα συζητηθεί ακόμα περισσότερο!

Σύντομα θα παραδώσει κυκλοφορίες σε ένα ακόμα sub-label με το διακριτικό Big Fiasco Electronica όπου κι εδώ οι "δουλειές" θα έχουν το δικό τους ενδιαφέρον μα και ιδιαιτερότητα!

Η Big Fiasco θέλει να περιπαίζει με τον τίτλο της πρόσωπα και καταστάσεις, θα συνεχίζει όμως πάντα να σέβεται το κοινό της!

Άρα; Stay tuned for more!

Oι δουλειές της Big Fiasco κυκοφορούν από την ΜΙΝΟΣ-ΕΜΙ

H EMI

Η ιστορία της MINOS-EMI χάνεται στις πρώτες δεκαετίες του περασμένου αιώνα. «Πρόγονοί» της, σήματα σταθμοί στα ελληνικά μουσικά πράγματα.

Η ΚΟΛΟΥΜΠΙΑ και η HMV, η ODEON και η PARLOPHONE επί σειρά δεκαετιών μονοπώλησαν σχεδόν τα μουσικά ενδιαφέρονται του τόπου. Στο ρεπερτόριο τους είναι καταγεγραμμένο το μουσικό, κοινωνικό και πολιτισμικό γίγνεσθαι της νεώτερης Ελλάδας.

Οι πλέον άξιοι Έλληνες συνθέτες, μουσικοί, ποιητές, στιχουργοί και τραγουδιστές κάθε περιόδου συνεργάστηκαν και κατέγραψαν σε δίσκους τα αριστουργήματα της ελληνικής μουσικής.

Οι κορυφαίοι εκφραστές του δημοτικού, του ελαφρού, του ρεμπέτικου, του λαϊκού, του έντεχνου, του κλασσικού και του νεώτερου pop και rock τραγουδιού βρήκαν στην ετικέτα της MINOS-EMI το φιλόξενο χώρο που θα τους στήριζε και θα τους προέβαλλε μέσα και έξω στην Ελλάδα.

Οι διαχρονικές μουσικές φόρμες των πρώτων δεκαετιών του περασμένου αιώνα ήρθαν και συνάντησαν το επιτυχημένο μουσικό παρόν της MINOS-EMI. Το καταξιωμένο καλλιτεχνικό δυναμικό και οι δημιουργίες τους πέρασαν γρήγορα τα σύνορα της Ελλάδας και το ελληνικό τραγούδι έγινε ο πρεσβευτής της σ’ όλες τις γωνιές της γης.

Η σημερινή EMI Music Greece αποτελεί μακράν την πρώτη δισκογραφική εταιρία σε ποιότητα, πλούτο ρεπερτορίου και μερίδιο αγοράς. Διαθέτει σήμερα τον πλουσιότερο «κατάλογο» με δεκάδες χιλιάδες τίτλους. Η θεματολογία τους καλύπτει όλο το ιστορικό, πολιτικό, κοινωνικό και πολιτισμικό γίγνεσθαι της Ελλάδας απο τις αρχές του εικοστού αιώνα μέχρι σήμερα.

Salto Mortal - Πλατεία Μοναξιάς

Download FREE Album [49.5 MB - 13 Tracks]

Εν έτει 2008 οι Salto Mortal κυκλοφορούν το πρώτο τους επίσημο album με τίτλο "Πλατεία Μοναξιάς". Το συγκρότημα αποτελείται από τους Asso, Αφηγητή και N-Sign στα mics και τη Venus στα φωνητικά. Μια δουλειά που ξεφεύγει από τα ελληνικά Hip-Hop δεδομένα καθώς το group των βορείων προαστίων έχει καταφέρει με το δικό του ξεχωριστό τρόπο αλλά και με σεβασμό πάνω απ όλα στη μουσική να "παντρέψει" το hip-hop με το έντεχνο, το εναλλακτικό και σε κάποια σημεία με το techno. Μέσα σε αυτό το δίσκο υπάρχουν κομμάτια που συνδυάζουν λυρικότητα, μελωδία και στυλ, κομμάτια που απευθύνονται στη φάση του hip-hop αλλά και κάποια τα οποία περιέχουν ανεξέλεγκτο ρυθμό και beats που "βαράνε". To ατού της συγκεκριμένης δουλειάς είναι ο συνδυασμός της μουσικής του δρόμου με το τραγούδι. Το album είναι διαθέσιμο για download μέσω του του blog μας αλλά θα μοιραστεί και χέρι με χέρι από τους ίδιους τους Μορταλήτες στις προσεχείς τους εμφανίσεις.

Εξώφυλλο & Tracklist


Εισβολέας: "Νταλαβέρι με το γνήσιο".

Ο Εισβολέας είναι από τα πιο αξιοσέβαστα ονόματα του εγχώριου ραπ. Πηγαίο ταλέντο που δεν διστάζει να αποκαλεί τον εαυτό του ραπ-μπέτη δηλώνοντας έτσι ότι το πόσο επηρεασμένος είναι στον ήχο του από τις κλασικές underground όμως φόρμες της ελληνικής μουσικής. Ο Εισβολέας είναι και ο μόνος ράππερ που έγινε "σαλόνι" σε εφημερίδα, κεντρικό θέμα για την διαφορετικότητα του ήχου του, ήχου που δεν ακούγεται, αλλά και δεν παράγεται από άλλον ράππερ.


Νταλαβέρι με το γνήσιο

Ο τίτλος του άλμπουμ τα λέει όλα! Ο Είσβο ή Λιάκος για τους πολλούς, πολλούς φίλους, παρουσιάζει ένα εξαίρετο δείγμα ενός διαφορετικού τρόπου γραφής της μουσικής που λέμε χιπ χοπ. Μιας μουσικής της "πόλης", μιας μουσικής που αφουγκράζεται και μεταφέρει την πραγματικότητα χωρίς συστολές, ωραιοποιήσεις και φυσικά παρωπίδες.

Ηχητικά, μια συνεχής "σχοινοβασία" με σύγχρονες τάσεις και ηλεκτρονικά περάσματα, αλλά και "δάνεια" που παραπέμπουν στο μουσικό παρελθόν της χώρας.

Ο στίχος είναι αιχμηρός, αληθινός όπως πρέπει να είναι ο στίχος κάποιου που ευαίσθητα μεν, αλλά χωρίς να διστάζει θέλει να παραδώσει στιγμές αλήθειας, αλλά και στιγμές διασκέδασης μέσα από αυτή τη δουλειά του.

Είναι η πρώτη επίσημη προσωπική δουλειά του Εισβολέα που με το "Χαλαρουίτα" έδωσε ικανά δείγματα της γραφής του, ενώ με τη σειρά μας να πούμε, επίσης χωρίς δισταγμούς ότι είναι ένα άλμπουμ που σύντομα θα χαρακτηριστεί ως "κλασικό" του είδους από ειδικούς και μη, ενώ θα καταφέρει να ακουστεί τόσο από ραδιόφωνα, όσο θα έχει και μια δυναμική πορεία σε κλαμπ και γενικότερα χώρους διασκέδασης!

Ο Είσβο στο "Platform"

Στο καινούργιο μηνιαίο free press "Platform" (εκδόσεις ΟΞΥ), με θέμα την κουλτούρα του δρόμου, εξώφυλλο και εσωτερικό θέμα ο Εισβολέας aka Λιάκος.

Το πρώτο τεύχος παρουσιάστηκε στο Gagarin 205 με μιά συναυλία όπου Λιάκος & friends τα "έσπασαν" ακόμα μιά φορά!

Υποχθόνιος: "Ποιον Ακούς"

Ο κύριος "Κάνε Ντου" κυκλοφορεί τη πρώτη του προσωπική ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Ποιον Ακούς". Ο Ύπο αναμφίβολα έκανε το σινγκλ της χρονιάς — για το είδος του — την χρονιά που πέρασε, παρέμεινε 62 εβδομάδες στα τσαρτς, ενώ ακουγόταν σε όλα τα ραδιόφωνα και κλαμπ της χώρας, κάνοντας ένα τραγούδι να γίνει αμέσως κλασικό!

Τώρα με το άλμπουμ του έρχεται να συνεχίσει αυτή του την επιτυχία. Στο άλμπουμ θα βρούμε κομμάτια φτιαγμένα να γίνουν αμέσως ραδιοφωνικές και κλαμπ επιτυχίες με κορυφαίο το "Ποιούς Ακούς" όπου στο ντουέτο με τον αδερφό του Κάτα συνεχίζουν την λαμπρή "επιθετική" ραπ παράδοση που οι ίδιοι ξεκίνησαν με τους θρυλικούς Ζωντανούς Νεκρούς πριν από 10 χρόνια.

Κομμάτια ρυθμικά "Βόμβα", "Δε πα να χεις λεφτά", που θα έχουν την δική τους επιτυχία, άλλα με συμμετοχές από Σκιές, DASK, Worms, Phyrosun, Maggie, Γεωργία Δήμου, καλύπτουν όλο ο φάσμα του χιπ χοπ, ξεδιπλώνουν το αναμφισβήτητο ταλέντο του Ύπο και εγγυώνται ένα άλμπουμ που μπορεί να κάνει το crossover και όπως και το "Κάνε ντου" να πλησιάσει πολύ κόσμο και να κάνει και αυτό με τη σειρά του μια εντυπωσιακή πορεία στα τσαρτς! Σημείωση: Το άλμπουμ ακούγεται δυνατά!


Ποιον Ακούς

Ο Ύπο στο So You Think You Can Dance

O αγαπημένος Υπο-Κάνε Ντου-κινητής βρέθηκε ζωντανά επί σκηνής στο So Υou Think You Can Dance και τους παρέσυρε όλους στο ρυθμό του. Δήλωσε ότι το κοινό του SYTYCD είναι καταπληκτικό και ότι τα διαγωνιζόμενα παιδιά είναι όλα καταπληκτικά και ότι αυτή την εμπειρία θα πρέπει να την ζήσουν… to the max!

HIP HOP IN GREECE – Live @ Jesters

Live για την παρουσίαση της συλλογής στη Γλυφάδα.

Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, η Gus Productions κυκλοφόρησε μια συλλογή με τίτλο HIP HOP IN GREECE με διπλό σκοπό. Αφ΄ ενός μεν, να υποστηρίξει τους πυροπαθείς με τα έσοδα που θα προέκυπταν από τη διάθεση της συλλογής μέσω διαδικτύου και συναυλιών, αφ΄ ετέρου δε, να γίνει γνωστό ότι υπάρχει πολύ αξιόλογο hip hop στην επαρχία, πέρα από Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Σαν δεύτερο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, θα γίνει η παρουσίαση της συλλογής στο Club Jesters στη Γλυφάδα στις 19/4/2008 (Κωνσταντινουπόλεως 10, στο στενό των Goody’s) με ώρα έναρξης 7.30 και είσοδο 5 ευρώ.

Θα είναι η πρώτη συναυλία στην Αθήνα όπου θα συμμετέχουν groups αποκλειστικά από επαρχία, όπου θα παρουσιάσουν εκτός από το κομμάτι με το οποίο μετέχουν στη συλλογή, ότι καλύτερο έχουν.

Έτσι λοιπόν θα παίξουν οι:

  • Λάθος Εντύπωση από Κιλκίς
  • Ntopa Styles από Ξάνθη
  • Έκδηλος από Λίμνη Ευβοίας
  • Άγρυπνος από Θήβα
  • Ρήτορας Τ από Χαλκίδα
  • Μπεζ από Δράμα
  • Οπλιστής από Πρέβεζα
  • Μέδουσες από Κομοτηνή
  • Guest εμφάνιση από Τεχνουργό.

Στο live θα διατεθεί για τελευταία φορά και τo cd της συλλογής HIP HOP IN GREECE πάντα στη συμβολική τιμή των 5 ευρώ, και τα έσοδα από την διάθεση θα κατατεθούν στον ειδικό λογαριασμό για τους πυροπαθείς.

Θεωρούμε χρέος μας να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς στης συναυλίας, μια και χωρίς τη βοήθειά τους, δεν θα μπορούσαμε να την πραγματοποιήσουμε, προσπαθώντας έτσι να καλύψουμε κάποιο μικρό μέρος των εξόδων των groups που θα έρθουν από όλη την Ελλάδα.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην εταιρία APIVITA που είναι η μεγαλύτερη εταιρία φυσικών καλλυντικών (σαμπουάν Propoline, κ.λ.π.) στην Ελλάδα που τα προϊόντα της θα βρείτε μόνο στα φαρμακεία, και που διακρίνεται για τις κοινωνικές και οικολογικές ανησυχίες και χορηγίες σε εκδηλώσεις τέχνης.

Επίσης την εταιρία ΚΑΜΠΥΛΗ μια μεγάλη εταιρία στο χώρο διαφήμισης , των γραφικών τεχνών και της επικοινωνίας, διαθέτοντας μια πλήρη και καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής έντυπου υλικού και οπτικοακουστικών μέσων και είναι σε θέση να δημιουργεί και να παράγει Λογότυπα , Διαφημιστικά έντυπα και Διαφημιστικές καταχωρήσεις, Αφίσες και Γιγαντοαφίσες, Περιοδικά – Εφημερίδες Videο παρουσίασης προϊόντων και δραστηριοτήτων Ραδιοφωνικά & Τηλεοπτικά Διαφημιστικά Spot κ.λ.π.

Την ACT4 PEOPLE, μια Ελληνική Μη Κυβερνητική Οργάνωση που παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια σε όλους εκείνους «που δεν έχουν δικαίωμα στη Ζωή» όποιοι και αν είναι, όπου και αν βρίσκονται. Η ACT4 PEOPLE είναι μία νέα οργάνωση που δημιουργήθηκε πρόσφατα. Οι άνθρωποι που την εκπροσωπούν όμως δεν είναι νέοι στο χώρο αυτό. Έχουν ταξιδέψει με αποστολές, σε χώρες, σε περιόδους πολέμου και φυσικών καταστροφών, από το Αφγανιστάν και το Ιράκ μέχρι τη Σομαλία και στο Λίβανο, στη Λατινική Αμερική, στις χώρες της Ευρώπης, για να βοηθήσουν ανθρώπους που είχαν ανάγκη και να προσφέρουν βοήθεια ή για να καταγράψουν τα γεγονότα που συνέβησαν εκεί.

Και τέλος το «δικό μας» hiphop.gr τη μεγαλύτερη και παλαιότερη πύλη ενημέρωσης στην Ελλάδα για το HipHop, που δεν χρειάζεται συστάσεις και που όλοι όσοι ασχολούνται με το HipHop, αποκλείεται να μη το ξέρουν.

Σας περιμένουμε λοιπόν όλους το Σάββατο 19/4/2008 στο Club Jesters στη Γλυφάδα, γιατί όσοι ακούνε hiphop, ξέρουν και να στηρίζουν κοινωνικές πρωτοβουλίες, και να υποστηρίζουν hiphop groups απ’ όλη την Ελλάδα.

Info

Μετά από απουσία 5 χρόνων από την δισκογραφία οι Modus Vivendi επιστρέφουν δυναμικά με το πρώτο τους Studio album. "Πως το κάνουμε εμείς" είναι ο τίτλος του νέου LP που κυκλοφορεί από τη Minded Rap Records ο οποίος και σε προϊδεάζει για το τι θα ακούσει κάποιος μέσα στο lp. 17 τραγούδια, εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους, εξίσου όμως δυναμικά. Πολλές μελωδίες, δυνατά beats συνθέτουν ένα πολυμορφικό pazl. Ο Violator μαζί με τους Τρυΐδη, Παρία, Κωνσταντίνο Βούλγαρη, Αλεξάνδρα Κλάδη και Da monsta έχουν βάλει την πινελιά τους στο μουσικό μέρος του album. Στιχουργικά ο Weird και ο Deep Darkness κριτικάρουν έντονα αυτά που τους ενοχλούνε. Στο album συμμετέχουν επίσης ο Evnus, ο Παρίας, ο Τρυΐδης και ο Κωνσταντίνος Βούλγαρης. To artwork το οποίο έχει επιμεληθεί ο Γιώργος Ζαχαρόγλου διατηρείται σε υψηλά επίπεδα με αφίσα και extra αυτοκόλλητο ενώ τις φωτογραφίες του cd τις έχει βγάλει η Λιόλιου Άντζυ.


Download Mixtrack [2.24 MB - mp3]

Eξώφυλλο