Πέμπτη 10 Απριλίου 2008

BigFiasco.gr

BigFiasco.gr Screenshot

Label Profile

H BIG FIASCO δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2006 από τον Κωστή Κατσακιώρη «under the influence of Don”, έναν ανήσυχο μουσικό παραγωγό και δημοσιογράφο που ένοιωσε ότι στη ζωή του αυτό που έχει περισσότερο ανάγκη είναι να μην σταματήσει να δημιουργεί, να μην σταματήσει να αγωνίζεται, να μην σταματήσει να ονειρεύεται…

Big Fiasco

Στο δρόμο του βρέθηκε μια από τις «ιστορικές» -παρά το νεαρό της ηλικίας του – μορφές της ελληνικής χιπ χοπ σκηνής, ο Υποχθόνιος και …η συνέχεια στα ράφια των δισκοπωλείων!

Τα όνειρα του Κωστή, αρχικά κατάλαβαν και κατόπιν στήριξαν σημαντικά πρόσωπα της ελληνικής δισκογραφίας και απ’ ότι φαίνεται είχαν δίκιο!

Η πρώτη δουλειά ένα cd-single με τίτλο "Κάνε Ντου", μάλλον έκανε το λόγο πράξη κι έφτασε στο Νο3 των επίσημων καταλόγων επιτυχιών, ενώ και οι επόμενες έγιναν Τοπ 10 επιτυχίες και ακούγονται στα ραδιόφωνα όλης της χώρας, σε κλαμπ, σε ανοιχτά αυτοκίνητα και φαίνεται πως αυτή είναι μόνο η αρχή!

Η Big Fiasco παίζει έξυπνα με τον τίτλο της.

Αυτοσαρκάζεται να δείξει έτσι την εμπιστοσύνη που δείχνει στις επιλογές της, στους καλλιτέχνες της και στο όραμα της…

Διατηρώντας το χιούμορ της κινείται με απόλυτη ακρίβεια στις κινήσεις της, φτιάχνει εξαιρετικά packaging στα cd, σέβεται τον καταναλωτή-φαν του καλλιτέχνη και προσπαθεί να του δίνει το υψηλότερο μουσικά και αισθητικά αποτέλεσμα.

Οι τρεις πρώτες κυκλοφορίες κινήθηκαν στον ευρύτερο χώρο του χιπ χοπ.

2 σινγκλς, του Υποχθόνιου με τίτλο: «Κάνε Ντου», του Κάτα(χθόνιου) «Το καλύτερο Deal» κι ένα άλμπουμ, του Μιχαλάρα «Έλα να κάνουμε έρωτα».

4η κυκλοφορία αυτή του Εισβολέα ή και πιο απλά Λιάκου για τους πραγματικά πολλούς φίλους και φανς του μοναδικού ήχου του! Με τίτλο «Χαλαρουίτα» τον Ιούλιο του 2007 ο «Εισβο» παρέδωσε το απόλυτο καλοκαιρινό χιτ, αλλά και όχι μόνο!

Oι φίλοι του Isvo SoundLaB -και είναι πολλοί- σύντομα θα έχουν και την ολοκληρωμένη πλήρη δουλειά του Εισβολέα στα χέρια τους!

Για τη συνέχεια οι κυκλοφορίες:

  • ΚΩΣΤΑΣ “LAVA” ΜΟΛΤΣΙΔΗΣ vs. ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΟΥ: Δεν Πιστεύω» cd-single, που μπορεί ο Lava να μην το πίστευε, αλλά έφτασε στο Νο2 των charts κάνοντας μία εντυπωσιακή είσοδο στο χώρο της δισκογραφίας με το νέο του label
  • ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΤΣΟΥΚΗΣ, Ιδρυτής και παραγωγός των πρωτοπόρων και θρυλικών FF.C.): "Έπεται Συνέχεια", η πρώτη προσωπική δουλειά του Σκηνοθέτη
  • TWINZ: «Σαρανταπέντε λεπτά» (45') ένα άλμπουμ, φάσμα ήχων που θα συγκινήσει τους φίλους του "εναλλακτικού" ήχου με κάποιες συμμετοχές...έκπληξη!
  • ΜΕΓΑΣ: Το άλμπουμ του ευαίσθητου αυτού δημιουργού δείχνει να προξενεί μια ιδιαίτερη προσμονή στους φίλους του style του Μέγα. Το "Δια Χειρός" και η "Επικίνδυνη Ποίηση" ενός ράππερ που ήρθε να "θερίσει μικρόφωνα σαν τον ανθών τον μίσχο". Με αγωνία όλοι μας περιμένουμε το λυρικό αποτέλεσμα!

Η Big Fiasco έχοντας στόχο να κυκλοφορήσει και άλλους νέους ή και πιο γνωστούς καλλιτέχνες, θα κινηθεί στην electronica και στον alternative ήχο.

Πρώτη δουλειά στο ”Big Fiasco Alternative” οι Μετάληρα! Μια μπάντα που πρόλαβε να γίνει διαδικτυακός θρύλος προτού κυκλοφορήσει τη πρώτη της δουλειά με τίτλο:

«Χέστηκε στο τάλιρο» (Ιούλιος 2007). Μια δουλειά που συζητιέται και θα συζητηθεί ακόμα περισσότερο!

Σύντομα θα παραδώσει κυκλοφορίες σε ένα ακόμα sub-label με το διακριτικό Big Fiasco Electronica όπου κι εδώ οι "δουλειές" θα έχουν το δικό τους ενδιαφέρον μα και ιδιαιτερότητα!

Η Big Fiasco θέλει να περιπαίζει με τον τίτλο της πρόσωπα και καταστάσεις, θα συνεχίζει όμως πάντα να σέβεται το κοινό της!

Άρα; Stay tuned for more!

Oι δουλειές της Big Fiasco κυκοφορούν από την ΜΙΝΟΣ-ΕΜΙ

H EMI

Η ιστορία της MINOS-EMI χάνεται στις πρώτες δεκαετίες του περασμένου αιώνα. «Πρόγονοί» της, σήματα σταθμοί στα ελληνικά μουσικά πράγματα.

Η ΚΟΛΟΥΜΠΙΑ και η HMV, η ODEON και η PARLOPHONE επί σειρά δεκαετιών μονοπώλησαν σχεδόν τα μουσικά ενδιαφέρονται του τόπου. Στο ρεπερτόριο τους είναι καταγεγραμμένο το μουσικό, κοινωνικό και πολιτισμικό γίγνεσθαι της νεώτερης Ελλάδας.

Οι πλέον άξιοι Έλληνες συνθέτες, μουσικοί, ποιητές, στιχουργοί και τραγουδιστές κάθε περιόδου συνεργάστηκαν και κατέγραψαν σε δίσκους τα αριστουργήματα της ελληνικής μουσικής.

Οι κορυφαίοι εκφραστές του δημοτικού, του ελαφρού, του ρεμπέτικου, του λαϊκού, του έντεχνου, του κλασσικού και του νεώτερου pop και rock τραγουδιού βρήκαν στην ετικέτα της MINOS-EMI το φιλόξενο χώρο που θα τους στήριζε και θα τους προέβαλλε μέσα και έξω στην Ελλάδα.

Οι διαχρονικές μουσικές φόρμες των πρώτων δεκαετιών του περασμένου αιώνα ήρθαν και συνάντησαν το επιτυχημένο μουσικό παρόν της MINOS-EMI. Το καταξιωμένο καλλιτεχνικό δυναμικό και οι δημιουργίες τους πέρασαν γρήγορα τα σύνορα της Ελλάδας και το ελληνικό τραγούδι έγινε ο πρεσβευτής της σ’ όλες τις γωνιές της γης.

Η σημερινή EMI Music Greece αποτελεί μακράν την πρώτη δισκογραφική εταιρία σε ποιότητα, πλούτο ρεπερτορίου και μερίδιο αγοράς. Διαθέτει σήμερα τον πλουσιότερο «κατάλογο» με δεκάδες χιλιάδες τίτλους. Η θεματολογία τους καλύπτει όλο το ιστορικό, πολιτικό, κοινωνικό και πολιτισμικό γίγνεσθαι της Ελλάδας απο τις αρχές του εικοστού αιώνα μέχρι σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: