Τετάρτη 12 Μαρτίου 2008

Review: MMD FESTIVAL 8 ΜΑΡΤΙΟΥ 2008

Tο φεστιβάλ φέτος είχε αρκετά μεγάλα ονόματα, αν λάβουμε υπ'οψην μας ότι γίνεται μόλις για δευτερη φόρα. Εκεί όμως που στερούσε ήταν στην όργανωση. Καθυστέρισε ιδιαίτερα να ξεκινήσει με αποτέλεσμα οι δύο μπάντες που ήταν προγραμματισμένο να παίξουν τελευταίες, και μάλιστα ήταν και τα μεγαλύτερα ονόματα του φεστιβάλ (Nightwish και Nevermore), να υποχρεωθούν να παίξουν αρκετά λιγότερη ώρα από την προγραμματισμένη. Ακόμα ο ήχος δεν ήταν ο καλύτερος σε κάποιες περιπτώσεις.
Τα συγκροτήματα που πήραν μέρος στο φετινό φεστιβάλ ήταν(με τη σειρά που εμφανίστηκαν):
1.De Profundis feat.James Mcilroy (Μια doom metal μπάντα με death metal φωνιτικά, αρκετά κοντά στο στυλ των Opeth. Guest ο πρώην κιθαρίστας των Craddle of Filth)
2.Overgarven feat.Morena
3.Hannibal feat.Roland Grapow (Ελληνικό Alternative Metal. Guest o πρώην κιθαρίστας των Helloween)
4,5.Iron Maidens(Tribute band των Iron Maiden) - Orion(Official tribute band των Metallica). Στη σχετική ψηφοφορία που έγινε κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, νικητές αναδείχθηκαν οι Orion(οι αποίοι αντιμετόπισαν πρόβλημα με τον ενισχητή μιας από τις κιθάρες)
6.Anorimoi
7.Sodom(Thrash metal, black metal)
8.Tristania(Power metal). Να σημειώσουμε ότι αδικήθηκαν γιατί δεν είχαν καθόλου καλό ήχο με αποτέλεσμα την ώρα που έπαιζαν να ακούγεται κάτι σαν φασαρία
9.Annihilator(Thrash metal , speed metal)
10.Edguy(Power Metal)
11.Nevermore(Progressive metal, thrash metal, heavy metal, death metal, με κάποιες επιρροές από gothic metal). Είχαν πρόβλημα με το μικόφωνο το οποίο, μεχρι να αντικατασταθεί, έκανε διακοπές. Επείσης έχασαν πάρα πολύ απο την ώρα τους, λόγω του κακού υπολογισμού του χρόνου από τους διοργανωτές.
12.Nightwish(Symphonic metal). Πολλοί διαφόνησαν με την επίλογή τους ως headliners, θεωρώντας ότι αυτό έγινε σκόπιμα για την πώληση περισσότερων εισητηρίων και όχι επείδη το άξιζαν, αλλά αυτό είναι απλά μια άποψη. Να πούμε ότι και αυτοί έχασαν χρόνο από το πρόγραμμά τους, λόγω της κακής διοργάνωσης.
Πάντως σε γενικές γραμμές το march metal day βελτιώθηκε από πέρυσι και ελπίζουμε ότι του χρόνου θα είναι ακόμα καλύτερο.



Special Thnx To --Kaisaras--

Δεν υπάρχουν σχόλια: