Σάββατο 8 Μαρτίου 2008

Tribute To: AC/DC

Οι AC/DC είναι ένα hard rock γκρουπ (αν και οι ίδιοι λένε πως παίζουν Rock n Roll) που δημιουργήθηκαν στο Σίδνευ της Αυστραλίας το 1973 από τα αδέρφια Angus και Malcolm Young. Θεωρούνται από τους πρωτοπόρους της hard rock μουσικής μαζί με τους Black Sabbath, Deep Purple, Led Zeppelin , Thin Lizzy και άλλους.
Aπό το πρώτο τους άλμπουμ το High Voltage το 1975,η πορεία τους στον χώρο της hard rock μουσικής είναι ανοδική με αποκορύφωμα τo άλμπουμ Back in Black το 1980.Έκτοτε είχαν αρκετά "σκαμπανεβάσματα".Επανήλθαν στα top το 1990 με το άλμπουμ The Razors Edge.Οι AC/DC σήμερα δουλεύουν στο επόμενο στούντιο άλμπουμ τους.
Σημείο αναφοράς πάντως όλα αυτά τα χρόνια είναι οι συναυλίες τους.Από τον Angus Young που τρέχει ασταμάτητα στην σκηνή ως την τεράστια φουσκωτή "Rossie",και από τα κανόνια του "For Those About To Rock" ως την καμπάνα του "Hells Bell" οι AC/DC έχουν να επιδείξουν στους φίλους της rock μουσικής ένα απίστευτο θέαμα.Δυστυχώς η τελευταία τους συναυλία ήταν στις 21 Οκτωβρίου 2003 στο Λονδίνο.




Τα μέλη:
Angus Young - σόλο κιθάρα
Malcolm Young - ρυθμική κιθάρα
Brian Johnson - τραγούδι
Phill Rudd - ντράμς

Δεν υπάρχουν σχόλια: