Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2008

ANDREIKELOS MC

Ο Δίσκος

Οι παλίρροιες των χρόνων… πολυσυλλεκτικές ως προς τον ήχο τους. Ένα μουσικό χαρμάνι από hip hop εμπλουτισμένο με electro, reggae και trip hop δόσεις.

Μαεστρικά στημένο ταξίδι σε σύγχρονους ήχους με κάτι που στην Ελλάδα δεν συνηθίζεται – πρωτότυπες συνθέσεις. Ο Ανδρείκελος είναι από τους ελάχιστους μουσικούς παραγωγούς στο είδος, στην χώρα μας, που μπορεί και το κάνει αυτό χρόνια τώρα. Είναι αυτό που τον ξεχωρίζει και τον διαφυλάττει ' αυτό σε συνδυασμό με την αγάπη για την μουσική και το χάρισμα στο ξόδεμα που διακρίνεις με την πρώτη σε αυτή την δουλειά του.

Ερμηνευτικά, συναντάμε μέρος της αφρόκρεμας των Ελλήνων ράπερς – Νικόλας (Razastarr), Benjamin (Αποκάλυψις), Εφιάλτης (Αποκάλυψις), Gadfly (Trial by Error), Μέγας, Killah P, Αστέρι, Μιχαλάρας, Ορμέμφυτος, Dust Rhymes… ονόματα που έτσι συγκεντρωμένα κανένας άλλος δίσκος στην Ελλάδα δεν περιέχει.

Ο καθένας τους στον δικό του ρόλο στην σκακιέρα του δημιουργού, συμβάλει στην ακουστική απόλαυση του album. Ξεχωριστές, εντελώς διαφορετικές εκφάνσεις και στυλ που μόνο ένας βετεράνος του είδους θα μπορούσε να μονιάσει και να φροντίσει ώστε να συνυπάρξουν σε ένα δίσκο μαζί.

Άλλα το πιο σπουδαίο είναι ότι η μουσική εδώ δεν γίνεται δύσκολη για τον μυημένο, εδώ προσφέρεται απλόχερα και δίνεται ουσιαστικά σαν να είναι το κάθε τραγούδι ένα κύμα της παλίρροιας που σε σαγηνεύει για να σε παρασύρει. Κάθε ήχος σαν μυστικό του νερού που σου αποκαλύπτεται, αν σταθείς και αφουγκραστείς. Κάθε τραγούδι ένα αποδημητικό διαμάντι από την σωρό με προορισμό το σύμπαν του συνειδητού μας κόσμου…

Δεν υπάρχουν σχόλια: