Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2008


Η heavy metal μουσική είναι άγνωστο πότε άρχισε να υπάρχει ως ξεχωριστό μουσικό ιδίωμα από την rock, ταπεινά θεωρώ την συγκεκριμένη μουσική,εξέλιξη του hard rock. Σαν ορολογία λογικά υπάρχει από τότε που οι steppenwolf τραγούδισαν τον θεϊκό στίχο "Heavy metal thunder" . Πρώτος heavy metal δίσκος πάντως θεωρείτε από Black Sabbath το ντεπούτο. 1970 λοιπόν και οι πρώτοι μεταλλάδες έσκασαν δειλά δειλά μύτη... Στην συνέχεια το metal δέχτηκε επίδραση από πολλά άλλα είδη, και έτσι έγινε και η έκρηξη του N.W.O.B.H.M. (new wave of British heavy metal) . Από αυτήν την έκρηξη της δεκαετίας του `80 το metal παρουσίασε και τα παρακλάδια του τα οποία θα αναφέρω επιγραμματικά:

HEAVY METAL:Warlord, Judas Priest, Saxon,Iron Maiden

POWER METAL:Helloween, Gamma Ray, Blind Guardian,Iced Earth

PROGRESSIVE METAL:Savatage, Fates Warning, Anathema

ΤΗRASH METAL:Destruction, Sodom, Tankard, Kreator

DEATH METAL:Cannibal Corpse,Deicide,Death

BLACK METAL:Mayhem, Cradle of filth, Dimmy Borgir


Παραπαάνω αναφέρονται και οι χαρακτηριστικότερες,κατά την άποψη μου,μπάντες που εκπροσωπύν τα διάφορα ειδη..Κάποιοι ειναι λογικο να διαφωνουν με αρκετα απο αυτα,καποιοι αλλοι με ολα, αλλα προσπαθησα να δωσω μια γενιή εικόνα έτσι ώστε καποιος αδαής να καταλάβει τι παιζει...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Byron, κάποια στιγμή θα σου πω τη γνώμη μου για το αν οι Anathema είναι πλέον metal...Οι Cradle of Filth πάντως θα έλεγα πως είναι gothic metal.