Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2008

Cali Agents & Akil MC Live

Planet Asia & Rasco (Cali Agents), (L.Α., US)
Akil the Mc (of Jurassic 5), (L.A., US)
Open Act by Corona Virus (GR)

Πρόκειται, για ένα line up που συνδυάζει ένα από τα πιο ανερχόμενα, και ήδη καθιερωμένο συγκρότημα στην underground σκηνή τους Cali Agents με το πολυσχιδές ταλέντο του Akil, ιδρυτικού μέλους των θρυλικών Jurassic 5, ενός σχήματος της alternative/conscious σκηνής που συνδύασε όσο κανείς τα 4 στοιχεία της hip-hop κουλτούρας.

Planet Asia



Πρόκειται αναμφισβήτητα, για ένα μεγάλο στιχουργικό ταλέντο που στα τέλη της δεκαετίας του 90’ έστρεψε το ενδιαφέρον της χιπ-χοπ κοινότητας πάνω του. “Ένα συνδυασμός του ταλέντου του GZA των Wu-Τang με την θεματολογία και το flow του Rakim” έγραψαν γι’αυτόν τα μεγαλύτερα μουσικά έντυπα. Το ταλέντο του αναζωπύρωσε το ενδιαφέρον του μουσικού κοινού για την σκηνή της California και εν γένει της Δυτικής Ακτής. Δίσκοι του όπως το “Τhe Medicine” και το “Jewelry Box Sessions” δημιούργησαν ένα μεγάλο κύμα επιτυχίας τόσο στα πλαίσια του underground κοινού όσο και σε αυτά του mainstream ως ανεξάρτητες κυκλοφορίες. Συνεργάστηκε με τους Linkin Park, τον Talib Kweli και τον Ghostface Killah και έχει ήδη μια σειρά sold out live εμφανίσεων σε Αμερική, Αυστραλία και Ευρώπη. Το 2002, προτάθηκε για το βραβείο Grammy ενώ παραμένει ενεργός τόσο με mix cd’s και mixtapes όσο και στην δισκογραφία, μέσω του δικού του label (Gold Chain Music). H “Βίβλος του Source” έχει αποδώσει εύσημα με τα διθυραμβικά σχόλια της για κάθε δουλειά του, ενώ η μουσική του έχει επενδύσει ταινίες όπως το “Be Cool” με τον John Travolta.

Rasco



Το alter ego του Planet Asia στο μουσικό σχήμα των Cali Agents αποτελεί μια περίπτωση καλλιτέχνη που συνδέθηκε πρώιμα με την θρυλική Stones Throw. Το ντεμπούτο του με το θρυλικό αυτό label “Time Waits for No Man το 1998, απέσπασε σπουδαίες κριτικές και θεωρήθηκε μία από τις καλύτερες ανεξάρτητες δισκογραφικές δουλειές της περιόδου. Ενεργός στην δισκογραφία διακρίνεται για δισκογραφικές δουλειές πλούσιες σε στίχο που συσπειρώνουν γύρω του την αφρόκρεμα των μουσικών παραγωγών της Δυτικής Ακτής (Evidence, Paul Nice, Kutmaster Kurt) δημιουργώντας ένα εκρηκτικό μίγμα. Ένας emcee που σίγουρα επί σκηνής θα έκανε πολλούς από τους υπόλοιπους να νιώσουν άβολα…

rasco feat planet asia...tsekarete aksizei....



Cali Agents



To ντουέτο των δύο (Planet Asia & Rasco) που με τον δίσκο “How the West was One” στις αρχές του 2000, κέρδισαν πίσω την τιμή της Δυτικής Ακτής. Μια δισκογραφική δουλειά που αποκόμισε αμέσως από το Source και την πλειοψηφία των μουσικών εντύπων και μέσων τον τίτλο του hip-hop δίσκου της χρονιάς, της καλύτερης ανεξάρτητης κυκλοφορίας και το First Round Draft Pick (The Source, 2001). H επιτυχία των Cali Agents τους άνοιξε τον δρόμο για συμβόλαιο με την κολοσσό Interscope καθώς και μια σειρά βραβείων και διακρίσεων για τα δύο μέλη στις solo δουλειές τους. Επί σκηνής, οι δύο emcees δένουν με μεγάλη χημεία, όπως έχει αποδειχτεί περίτρανα από τις παγκόσμιες περιοδείες τους. Ο δίσκοι τους Head of the State (Ep) και “Fire & Ice”, που ήταν η τελευταίες τους απόπειρες πριν την αφοσίωσή τους στα επιμέρους solo projects τους, αποτελούν δουλειές με συνδυασμό δυνατών παραγωγών, δυναμικών στίχων αποδεικνύοντας ότι το Los Angeles δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την “μητρόπολη” Nέα Υόρκη.

www.myspace.com/caliagents

Akil the Mc (of Jurassic 5)



Αν είσαι μέλος ενός group όπως οι J5 αυτόματα αποκτάς ένα διαβατήριο καλλιτεχνικής ταυτότητας πέραν του hip-hop. Ένα από τα σημαντικότερα σχήματα της εναλλακτικής-conscious σκηνής που ανανέωσε την κουλτούρα του χιπχοπ μέσα από τον πολύπλευρο καλλιτεχνικό του ρόλο (4 στοιχεία) και τις ιδιότητες των μελών του. Ένα συγκρότημα που τα μέλη του αντιμετωπίζουν το χιπχοπ θετικά σαν μέσο και όχι σαν αυτοσκοπό. Από τις αρχές της δεκαετίας του 90’ (1993) οι Jurassic 5 καθιέρωσαν εαυτούς, μέσω των πετυχημένων ποιοτικά και δισκογραφικά, δουλειών τους (4 δίσκοι). Ένα μουσικό ύφος που συνδύαζε το old school με σύγχρονους ήχους τους χάρισε την επιτυχία τόσο στα charts (σειρά singles απευθείας στο US TOP 40 singles) όσο και στις καρδιές του παγκόσμιου hip hop και μη κοινού. Οι περιοδείες τους, παγκόσμιες σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Αυστραλία, αποτέλεσαν ένα συνδυασμό skills επί σκηνής και φαντασμαγορικού show τόσο σόλο όσο και μοιρασμένες με τεράστια ονόματα του hip hop όπως οι Cypress Hill. Ο Akil the Mc υπήρξε αναπόσπαστο μέλος αυτής της τεράστιας επιτυχίας ένας καλλιτέχνης που συνδυάζει την χιπ χοπ μουσική με μια σειρά παράπλευρων ταλέντων (φωτογραφία, ποίηση, μουσική παραγωγή) που ενσαρκώνονται στο project του με τίτλο L.A. Unified Skill District.


www.myspace.com/akilthe1mc


Δεν υπάρχουν σχόλια: