Παρασκευή 29 Φεβρουαρίου 2008

Timewarp inc @ The Earth Bar-Αθήνα 7 Μαρτιου 2008


Ο Timewarp (Άγγελος Στούμπος) γεννήθηκε στην Αθήνα 25 χρόνια πριν από την δεύτερη χιλιετία. Συστήθηκε με την ηλεκτρονική μουσική μόλις στα 13 του χρόνια, αφού απέκτησε τον πρώτο του υπολογιστή amiga. Συνεπαρμένος από τις δυνατότητες που του παρείχε η τεχνολογία άρχισε να δημιουργεί τους δικούς του ήχους και σύντομα βρήκε την ταυτότητα του στους chill-downbeat ρυθμούς. Θα τον εντοπίσετε με τα ψευδώνυμα Timewarp και αργότερα ως Timewarp inc.

Στις αρχές του ’90, εκτός από συνθέτης απέκτησε φήμη και σαν Dj στην ηλεκτρονική σκηνή της Αθήνας. Με το πέρασμα των χρόνων πήρε μέρος σε πολλά πάρτι και εκδηλώσεις και δημιούργησε ένα από τα πιο πρωτοποριακά σχήματα της χορευτικής σκηνής. Ένωσε τις δυνάμεις του με άλλους συνθέτες και μουσικούς και επέκτεινε το μουσικό του χαρακτήρα, συνδυάζοντας τον ηλεκτρονικό ήχο με μελωδικά όργανα όπως το φλάουτο, κρουστά, φωνητικά, και κιθάρες δημιουργώντας έτσι τον πολύ χαρακτηριστικό αιθέριο ήχο του.

Ταυτόχρονα το μουσικό του ύφος κινήθηκε και στο χώρο της funk, δίνοντας μια χαρακτηριστική και επιβλητική νότα στον ήχο του. Η ηχητική του υπογραφή μπορεί να εντοπιστεί σε όλες τις παραγωγές του από dub, downtempo έως funky breaks και dance.

O Timewarp έχει πάρει μέρος σε πολλές κυκλοφορίες διεθνών δισκογραφικών εταιρειών: ecco.chamber, Sony BMG, V2, Irma, Waveform κ.α. Επίσης παραχώρησε τα δικαιώματα της μουσικής του για τηλεοπτικές διαφημίσεις, μερικές από τις οποίες: Honda, VW-Polo, Seat, Stolichnaya και Old Holborn. Τέλος έχει διασκευάσει την μουσική των Deep Dive Corporation, Dunkelbunt, Maelstrom, Basement Freaks, Geriba κ.α.

Στο ενεργητικό του έχει τρία προσωπικά άλμπουμ, ένα remix και ένα ΕΡ. Η μουσική του έχει λάβει πολύ θετικά σχόλια από δημοφιλείς μουσικούς και καλλιτέχνες όπως All Good Funk Alliance, Fort Knox Five, Helmut (Lounge Records), Groovecatcher (Mole), Dj Aeon Seven (Ninja Tunes), FDEL (Freestyle), Cay Taylan (Couch Records), Maelstrom (Labrok / Jalapeno), Ralf Droesemeyer (Mo'Horizons), Deep Dive Corporation (In-D Records), Jose Maria Ramon (Ibiza Global Radio), Ed Royal & Dj Enne (Innvision), Danny Massure (Ticklejunk) και Oliver Kieser (Kaiser & Velten - Poets Club)!

Στις αρχές του 2004 ίδρυσε την ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία Timewarp Music, που ήδη μετράει 4 cd και 4 ψηφιακά ΕΡ. Το 2008 έχουν προγραμματιστεί 4 ακόμα cd και 6 ψηφιακά ΕΡ. Το μουσικό ύφος της εταιρείας χαρακτηρίζεται freestyle, μια μίξη δηλαδή από Funky Breaks, Dub σε House & Downtempo.

Τα τελευταία χρόνια έχει εμφανιστεί σε μεγάλα festival και club σε Ελλάδα και Ευρώπη μαζί με μεγάλα ονόματα όπως Parov Stelar, Quantic Soul Orchestra, Gilles Peterson, Quincy Jointz, Uwe Walkner, Scheibosan κ.α. Στις live εμφανίσεις παρουσιάζεται με μια πενταμελή μπάντα μουσικών (μπάσο, κιθάρα, κρουστά, πλήκτρα και φωνή). Από τις αρχές του 2007 τρέχει ένα radio show που μεταδίδεται σε ραδιόφωνα του εξωτερικού, το Radio 42 (Γερμανία) και Ibiza Global Radio (Ίμπιζα). Στην Ελλάδα μεταδίδεται στον Pirate FM (Xίος), Radio 108 (Μυτιλήνη) και Μουσικό Κανάλι (Κρήτη) και Best Fm (Καλαμάτα). Πολλά από τα set του βρίσκονται και στο Αυστριακό Play.FM (on demand).

Δεν υπάρχουν σχόλια: