Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2008

Αφιέρωμα σε WC...

O Wc (Dub-C) (William L. Calhoun, Jr.) γεννημένος το 1970 στο Texas είναι ένας mc από το Lος Angeles γνωστός για τους «κοφτερούς»¨στίχους του και το crip walking. Ξεκίνησε τη καριέρα του μαζί με τον Dj Alladin δημιουργώντας τους Low Profile to 1989 και κυκλοφορήσαν ένα και μόνο δίσκο με όνομα We're in This Together».
Στη συνέχεια των είδαμε μαζί με τον Coolio και τον Dj Crazy toones στο γκρουπ Wc and The Mad Circle to 1991 κυκλοφορώντας 2 album :Ain’tadamnthingchangedκαι το CurbServin’.
Kαι εδώ φτάνουμε στη στιγμή που γίνετε μέρος ενός ιστορικού γκρουπ! Των WestSideConnectionμαζί με IceCubeκαι Mack 10!Βγαζωντας στις 22 Οκτωβρίου 1996 το δίσκο BowDown, oοποίος φτάνει No.1 στο billboard200 και πούλησε συνολικά πάνω από 1.7 εκατομμύρια κόπιες.


Photobucket
Με το ομώνυμο κομμάτι να συνεχίζει τη κόντρα μεταξύ Eastκαι WestCoastπου είχε ξεκινήσει από τις αρχές του ’90 και το κομμάτι “AllthecriticsinNewYork” να μιλάει για την έλλειψη σεβασμού από την Ανατολή.
Επίσης ο δίσκος είχε 2 dissσε CypressΗιll.
Με λίγα λόγια ένας αρκετά προκλητικός και σκληρός δίσκος.
Το 2003 το γκρουπ επιστρέφει με άλλο ένα δυνατό δίσκο με όνομα “ΤerroristsThreat” για να ταράξει τα νερά της μουσικής βιομηχανιας.Το LPέφτασε No.16 στο billboardκαι πουλώντας 679.000 κοπιες.Αυτη τη φορά με πιο «ήρεμο στυλ».
Αξιοσημείωτο το παρά πολύ δυνατό single“GangstaNation” με συμμετοχή NateDogg.
Φήμες από τον IceCubeγια 3ο Lpαπό το groupδιαψευστήκαν όταν προς το τέλος του 2003 λόγω κάποιας διαφωνίας με τον Mack 10 το group διαλύετε.
Στη συνεχεία της καριέρας του βλέπουμε τον Wc να ακολουθεί μια σόλο πορεία.
Έτσι το 1998 βλέπουμε το πρώτο σόλο Lapμε τίτλο “ΤheShadiestOne” με συμμετοχές από IceCube, Mack 10, Too $hort, E-40 κ.α. Και παραγωγές μόνο από τον αδερφο του και τον ιδιο.Ενα πάρα πολύ καλό debutalbumμε πολύ καλές Κρητικές.
Το 2002 μα έρχεται με το 2ο σολο albumτου με όνομα “GhettoHeisman” με ένα πιο mainstream άρωμα.
Με παραγωγές από ScottStorch, BuckWild και CrazyToones και πάρα πολλές συμμετοχές όπως SnoopDogg, NateDogg, McRen, Mack 10, IceCubeκ.α.
Και έτσι στις 14 Αυγούστου 2007 έρχεται να μας ξαφνιάσει με ένα 3ο πρωσικό δίσκο μπόμπα τη στιγμή που όλοι θεωρούνε τη WestCoast νεκρή.
Και το όνομα αυτού” GuiltyByaffiliation”.Παραγωγές από CrazyToones, IceCube, JellyRoll, Mr.Porterκ.α.
Συμμετοχές από Ice Cube, The Game, Snoop Dogg και Butch Cassidy.
Ένας δίσκος που για το 2007 έθεσε ψηλά τα standardsγια τη Δυτική πλευρά.
Με το 1ο single “ThisIsLA” μας υπενθυμίζει για τη κατάσταση που επικρατεί στο LongBeach, Compton και άλλες περιοχές του LA.
Με το instrumental track Crazy Toones 4 Presidentκαι τον Crazy Toonesνα μας κάνει μια μικρή επίδειξη των ικανοτήτων του.
Και με μια εκπληκτική συμμετοχή του TheGameστο κομμάτι West Coast Voodoo.
Ένας δίσκος με εκπληκτικές παραγωγές και αρκετά καλά lyricsκαι την απίστευτη δουλειά του Ice Cube ακόμα μετά και από 18(!!!!) χρόνια καριέρας και το Crazy Toonesνα κάνει μια πολύ καλή εμφάνιση να αρχίζει να αποκτάει την αναγνώριση που του αξίζει.

Photobucket

Eνας δίσκος που από εμένα παίρνει ένα 9.5/10
Track list:


This Is LA


West Coast Voodoo


Jack And The Beab Stalk


Paranoid


Guilty By Affiliation


Dodgeball


Keep It 100


Crazy Toones For President


If You See A Bad Bitch


Look At Me


Side Dick


80’s Babies


Gαng Injunctions


Addicted ToIt


Must Check: This Is LA, West Coast Voodoo, Guilty By affiliation, Addicted To It, Gang Injuctions

Δεν υπάρχουν σχόλια: